Mijn favorieten

Verkoop via afslag


Bij de meeste woningveilingen is het biedingsproces ingewikkeld en ondoorzichtig. Het nadeel van veilingen bij opbod is dat u moet wachten of er niet iemand is die hoger biedt. Zowel koper als verkoper hebben weinig invloed op het prijsverloop. Verkoop via afslag is anders: de veiling gebeurt bij afslag, een eenvoudige en voor iedereen heldere manier om een woning te (ver)kopen. Dat deze manier van verkopen succesvol is, is inmiddels meerdere malen gebleken. Er kan maar één bieder de eerste zijn, dus wacht niet te lang.
 
Wat is het?
Veiling bij afslag is een verkoopsysteem waarbij gestart wordt met de vraagprijs. Vervolgens daalt de prijs steeds verder tot de woning verkocht is of een bepaald minimumbedrag is bereikt. Verkoopviaafslag.nl werkt op deze manier: een verkoper biedt zijn woning te koop aan, de woning zakt gedurende een periode tot een vooraf vastgestelde bodemprijs, of tot de woning verkocht is. Het is dus niet zo dat de prijs op nul zal eindigen, als de koper maar lang genoeg wacht.
 
Hoe werkt het?
Een woning bij Verkoopviaafslag.nl begint met een reële vraagprijs. De prijs gaat vervolgens omlaag per seconde, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De koper bepaalt wanneer de vraagprijs het niveau heeft bereikt dat voor hem interessant is en biedt op die prijs. De prijsaanpassing gaat door totdat de woning verkocht is of de met de verkoper afgesproken bodemprijs is bereikt.
Via www.verkoopviaafslag.nl heeft een geïnteresseerde 24 uur per dag toegang tot informatie over de daar aangeboden woningen.
Verkoopviaaflsag.nl biedt kopers en verkopers kortom een dynamisch middel waarmee de beste prijs wordt verkregen.
 
Voor wie is het?
 
Verkopen per afslag is mogelijk voor alle verkopers. Verkopers die net beginnen met verkopen en verkopers waarvan de woning al enige tijd te koop staat.
 
Informatie over de werking                                                  
  1. Een verkoper geeft te kennen aan de makelaar dat hij zijn woning op Verkoopviaafslag.nl wil aanbieden. Samen met de makelaar vult hij het aanmeldingsformulier in. Hierop staat onder andere de startprijs genoemd, de gewenste termijn en de bodemprijs. De makelaar zet de woning op het afgesproken moment op Funda en op Verkoopviaafslag.nl.
  2. Voorafgaand aan de veiling is er gelegenheid voor bezichtigingen, bij voorkeur door middel van een Open Huis. Ook tijdens de looptijd van de veiling kan de woning op afspraak worden bezichtigd.
  3. Als een koper wil bieden op de geldende prijs, vult hij het biedingsformulier in dat op de site staat en verstuurt het op het gewenste moment.  Verkoper heeft dan de gelegenheid de woning te gunnen aan de bieder. Hierbij spelen, behalve de prijs, ook de (ontbindende) voorwaarden en de gewenste oplevertermijn een rol. Eventueel kan een potentiële koper ook een onderhands bod uitbrengen.
  4. Verkoper en zijn makelaar ontvangen een email met de mededeling dat er een bod is uitgebracht op de woning, met de nodige specificaties. Op dat moment stopt het aftellen.
  5. De koop is rond op het moment dat verkoper de woning gegund heeft aan de koper. Vervolgens dient de koper zijn bod te bevestigen op het kantoor van de verkopende makelaar. De koper heeft de wettelijke drie dagen bedenktijd en een termijn van ongeveer vier weken om de benodigde financiering rond te krijgen.
  6. De koopovereenkomst wordt getekend door beide partijen en vervolgens naar de notaris gezonden voor het opstellen van de leveringsakte. De overdracht van de woning vindt plaats bij de notaris. De notariskeuze is aan de verkoper.
 
Wat zijn de voordelen?
  • Een verkoop via Verkoopviaafslag.nl kan op elk gewenst moment gestart worden.
  • Verkoper weet van tevoren met welk bedrag de prijs van zijn woning zal zakken, wat het risico op vervelende verrassingen aanzienlijk vermindert.
  • Het verkoopproces wordt dynamischer: verkoper geeft kopers de gelegenheid om snel hun keuze te maken.
  • Verkoper behoudt recht van gunning en kan daarmee zelf beslissen wie voor hem de meest gunstige koper is. Koper behoudt zijn 3 dagen bedenktijd en zijn financieringsvoorbehoud

Hieronder treft u een overzicht van de aanbod pagina  van Verkoopviaafslag.nl aan: 
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Bouwman telefoon 06-39757262 of 070-4041950.