Mijn favorieten

QR Codes?

Al op 23 september 2010 stond er een artikel in de Telegraaf over het gebruik van QR-codes door mijn kantoor: klik hier om de tekst te lezen.

Wat zijn QR-codes
QR-codes (Quick Response codes) zijn tweedimensionale barcodes die ingescand kunnen worden met de fotocamera van bijna iedere moderne mobiele telefoon met internet (bv: Iphone). De code wordt vervolgens omgezet in tekst, een telefoonnummer of een domeinnaam, zoals bijvoorbeeld de code onderaan deze nieuwsbrief die direct linkt naar een brochure van een woning.

Hoe wordt het gebruikt
De codes vormen een koppeling van de fysieke wereld zoals tijdschriften, bushokjes en visitekaartjes naar digitale informatie op het internet. Hiermee geven ze de gebruiker extra service en informatie en bieden zo ideale verkoopkansen.

In Europa maken onder meer The Sun, Metro en Die Welt gebruik van QR-codes. In Nederland is dit gebruik nog zeer beperkt. Uitgevers van kranten en tijdschriften hebben op deze manier een mogelijkheid om bezoekers eenvoudig te verwijzen naar extra content, zonder dat ze daar extra moeite voor hoeven te doen. Op dit moment zijn er nog niet zoveel mensen die weten hoe een smartcode werkt, maar het aantal stijgt van dag tot dag. Zeker nu de smartphones steeds goedkoper worden en daardoor bereikbaar voor iedereen, zal het aantal gebruikers explosief stijgen. Wees er dus tijdig bij.

Voor de makelaardij
Voor de makelaardij gebruikt Jeroen Bouwman van thuismakelaar.nl als een van de eersten in Nederland QR-codes om een directe verbinding naar een website of een brochure van een woning te maken. Op deze manier kan een eigenaar zijn woning extra laten opvallen.

Wilt u zich ook onderscheiden in de markt, neem dan contact op met Jeroen Bouwman en klik hier.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een door mij gegeneerde QR-code, probeer het zelf: